Bergvärme / värmepump - en smart affär

Med bergvärme från Thermia kan du sänka din värmekostnad rejält – upp till 85 procent. Din månadskostnad blir lägre från första dagen och investeringen är helt betald på bara några år. Samtidigt gör du förstås en mycket god insats för miljön. Vi som entreprenör tar alltid helhetsansvar och är certifierade för att garantera att du får ett bekymmersfritt värmesystem med optimal besparing.

Vi är en komplett entreprenör för hela Thermias sortiment och tar helhetsansvar från rådgivning till installation.

En värmepump för varje behov

Thermia tillverkar högpresterande värmepumpar i alla dimensioner. Oavsett om du behöver en smidig luftvärmepump till sommarstugan, jordvärme till villan eller kraftfull bergvärme till en stor fabrik så har de produkter och lösningar som passar. Både stora och små värmepumpar ska i slutändan leverera detsamma: bekymmersfri uppvärmning med stora besparingar för både plånbok och miljö.

Installatören gör skillnad

Att installera en värmepump kräver enligt oss optimal dimensionering för dina behov, installation med totalansvar samt noggrann kommunikation med dig som slutanvändare. Vi vet att vi som installatör är avgörande för att få ut fulla prestandan i Thermia värmepumpar. Vi är är därför utbildade i Thermiaskolan – för att bli specialister både på värmepumpar och på hur din värmepump gör maximal nytta för just dig.

Några tips innan du bestämmer dig...

Hur mycket kan du spara?

Besparingen ser du direkt. I samma ögonblick din nya värmepump börjar arbeta så sänker den dina uppvärmningskostnader. Oftast blir besparingen så stor att det räcker till att betala både ränta och amortering på ett eventuellt lån - och ändå få pengar över.

Hur mycket kan du spara? Testa själv med vår Thermia snabbkalkyl.

Fördelar med bergvärme

Idag är det många som vet att bergvärme lönar sig i längden. Men faktum är att kostnaden blir lägre redan första dagen, eftersom besparingen täcker både ränta och amortering. Dessutom ökar husets värde. Bergvärme betalar sig alltså både i sänkta driftskostnader och i ett högre pris den dag det är dags att sälja huset. Bergvärme ger stabil värme som regleras automatiskt, varje dag året runt. På sommaren kan den användas för komfortkyla och poolvärme. Vi hjälper dig att räkna ut vilket system du behöver och hur mycket du kan spara.

Spara pengar från första dagen

  • Ditt hus ökar i värde 
  • Tryggt och bekvämt 
  • Klimatsmart solvärme 
  • Komfortkyla på sommaren 
  • Värm pool inomhus eller utomhus

Enkel och trygg installation

För dig som köpare ska det vara enkelt att installera bergvärme.  Vi på Motala Brunnsborrning använder kvalificerade personer längs hela kedjan och vi använder bara Thermia värmepumpar. Vi har alltid ett totalansvar och ser till att varje moment i installationen sköts enligt skolboken, från första dimensionering till dess att vi sopar upp resterna. Arbetet brukar klaras av rätt snabbt och ofta är hela systemet på plats på några dagar. Normalt behöver värmen bara vara avstängd ett par timmar.

Enligt försäkringsbolagens statistik ligger Thermia klart under branschens medelvärde för skadeanmälningar. Noggrann utbildning, erfarenhet och kvalitativa produkter lägger grunden för en installation som håller år efter år. Om något mot förmodan skulle krångla får du hjälp av Sveriges bästa återförsäljarnät tack vare 3 års produktgaranti och 18-årig trygghetsförsäkring – de sex första åren är kostnadsfria och du väljer sedan själv om du vill förlänga.

Vi hjälper dig med ROT-avdrag

Med ROT-avdraget förbättras kalkylen för bergvärme ytterligare. Sedan 2009 får du göra avdrag för 30% av arbetskostnaden för borrning och installation. Du behöver inte ligga ute med några pengar eftersom avdraget görs direkt påvår faktura. Exakt hur stor besparingen blir skiljer sig från fall till fall, eftersom förutsättningarna varierar.

Maximal skattereduktion är 50 000 kr per person och år. Tänk på att ROT-avdrag är kopplat till individen – inte till fastigheten. Ett par som äger hus tillsammans kan alltså göra avdrag på totalt 100 000 kr per år för att installera bergvärmepump. På våra offerter anges naturligtvis alltid beloppen för arbetskostnad och ROT-avdrag.

Så går det till...

Du gör en långsiktig investering, därför är det viktigt för oss att göra ett noggrant arbete. Vi ser till att arbetet medför minimal påverkan på din trädgård

» LÄS MER 

Begär Offert

Vi tar ansvar för borrning och installationen, det är tryggast och bäst för dig. Vi hjälper dig även att beräkna ROT-avdrag.

» BEGÄR OFFERT

Hembesök och rådgivning

Vill du veta mer om hur arbetet går till eller har du andra funderingar. Kontakta oss så bokar vi en stund tillsammans för goda råd.

» BOKA RÅDGIVNING

Motala Brunnsborrning AB

ADRESS: Vintergatan 15, 591 32 Motala   |   E-POST: info@motalabrunnsborrning.se

Ring oss: 070-234 60 16

© Motala Brunnsborrning AB  |  » Om cookies  |  » Sitemap